Welkom op de website van Muziekvereniging G.A. Heinze

(voor menu mobiel gebruik klik op logo)

(klik op foto's voor vergroting)

==========

Op 14 februari 2024 vond in de Grote Kerk in Muiden het jaarlijkse Valentijns concert plaats. Iedere plaats was bezet. Kortom een volle bak.
Onderstaand een impressie.


Wij zijn er klaar voor

Totaaloverzicht vanaf boven

 Vocaliste Annemarijn de Graaf

Noot voor Noot

Een daverend applaus voor een geslaagde avond

==========


Onderstaand evenement is al geweest. Het werd een geamuseerde bijeenkomst. Zowel ouders als kinderen hebben genoten.

Een korte impressie.


KINDERDERCONCERT ONTDEK JE INSTRUMENT🎺

Zondag 8 oktober om 10.30 geeft Muziekvereniging G.A. Heinze een concert speciaal voor kinderen!
Locatie: De Rijver, Nienhuis Ruyskade 26, Muiderberg
Tijdens het concert zijn er interactieve momenten en na het concert kunnen de kinderen ook zelf proberen of ze wat tonen uit verschillende instrumenten krijgen. Dit alles in samenwerking met De Gooische Muziekschool.
Kinderen van groep 4 t/m groep 6 van KC de meerstroom zullen binnenkort een gratis entree kaartje ontvangen. Voor overige enthousiastelingen bedraagt de entree €2,- pp. Het concert is inclusief een glas Limonade, kopje thee/koffie en een koekje!
Hopelijk zien we jullie 8 oktober!


==========

Op 1 juli 2023 hebben wij seizoen afgesloten met een concert bij Huize Cecillia.
Ondanks de buien hebben we het tijdens het concert droog gehouden. 


Het was een geslaagd concert met zeer afwisselende muziek. Na afloop van het concert werd het met lekkere hapjes gemaakt door de leden en een drankje nog zeer gezellig!
Ook zijn we zeer blij met de nieuwe aanmeldingen om GA Heinze te steunen en donateur te worden !
==========

Laten we niet vergeten dat het leerlingenorkest ook een jaarlijkse afsluiting heeft.
Dit jaar zijn zij in Loosdrecht bij de avonturen fabriek gaan lasergamen en hebben 2 potjes van 12 minuten gespeeld. Daarna hebben we bij een cafetaria naast vliegveld Hilversum een patatje gegeten.

 

==========

Op 03-07-2022 hebben wij, met ons zelf gemaakte hapjes en een drankje,  bij huize ELBA aan de Googweg een mooi en gezellig tuinconcert gegeven.
Dit ter afsluiting van het seizoen.

Onderstaand een impressie.==========
Na ruim 2 jaar konden we op 4 mei 2022 eindelijk weer de jaarlijkse herdenking bijeenkomst houden.=========

Beste mensen,

Vandaag, 18 december,  was de laatste keer dat onze muziekvereniging de oud papierbakken voor u heeft opgehaald. We hebben dit vele jaren met heel veel plezier gedaan, maar vanaf 2022 neemt de GAD het van ons over. U begrijpt dat dit een grote financiële aderlating voor ons is. Net al andere verenigingen in de gemeente Gooise Meren, zullen wij ons niet bij dit raadsbesluit neerleggen.
Met een ludieke sticker actie  werd ,voorlopig, afscheid genomen.

Zie ook:  Donateurs

==========

 Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, werd Miep ter Beek (62) vrijdag in het zonnetje gezet. De Muiderbergse is al 50 jaar lid bij muziekvereniging G A Heinze en werd door haar mede-musici als verrassing toegespeeld.

==========

 VACATURE
Het bestuur is op zoek naar iemand die bereid is de functie van 2de secretaris op zich te nemen. Deze functie neemt niet veel tijd in beslag maar is wel belangrijk voor onze vereniging. Heeft u interesse, laat het dan weten via info@gaheinze.nl.

==========

Helaas is het voor de komende periode niet mogelijk om drumlessen te nemen via G.A. Heinze. De reden hiervan is dat wij het maximaal aantal drumleerlingen hebben bereikt. Het volgen van lessen via G.A. Heinze heeft als doel om leerlingen op te leiden tot muzikant in het orkest. Helaas is er een limiet aan het aantal slagwerkers binnen een orkest.

Drumlessen kunnen wel nog steeds aangevraagd worden via de Gooische Muziekschool.  https://www.degooischemuziekschool.nl/cursussen/instrumentaal-3-80-jaar/
Bedankt voor uw begrip.

==========

Het scholenproject 2020 is van start gegaan.

Zie voor info onze pagina Muzieklessen en Scholenproject

==========

Januari 2019 liet onze voormalige dirigent Peter Rieken weten na bijna 40 jaar trouwe dienst te zullen stoppen als dirigent bij G.A. Heinze. Hij wilde zich meer gaan focussen op zijn koren, iets waar Peter weer nieuwe energie uit haalde.

Vanaf dat moment is G.A. Heinze hard opzoek geweest naar een nieuwe dirigent. Ter overbrugging dirigeerde Mark Beursgens het orkest zodat de geplande concerten doorgang konden vinden.

Na de zomerstop hebben er selecties plaatsgevonden waarbij er 3 dirigenten voor het orkest hebben gestaan. Op 8 oktober 2019 heeft er onder de orkestleden een stemming plaatsgevonden en hierbij is de meerderheid van de stemmen gevallen op de eerder genoemde dirigent Mark Beursgens. Sinds oktober 2019 staat Mark nu als vaste dirigent voor het orkest.

Hieronder zal Mark zich even kort voorstellen:

 

Op mijn 12 e ben ik begonnen met musiceren. Op de piano leerde ik de muziek kennen van grote componisten als Bach, Beethoven en Chopin maar ook echte Jazz-standards van Count Basie en Oscar Peterson tot het afluisteren en naspelen van popmuziek. Al snel speelde ik regelmatig mee met de Harmonie Concordia in Melick. Zodoende kwam ik in aanraking met het verenigingsleven, het prachtige repertoire voor blaasorkesten, de klank en het plezier van samen muziek maken. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd, een interesse die ook tijdens mijn studie aan het conservatorium steeds meer werd gestimuleerd. Ik volgde, naast mijn pianostudie, bijvak directie bij Servaas Schreuders en volgde een stage bij de Diemer Harmonie onder de begeleiding van Vincent van den Bijlaard. Hierna heb ik gedirigeerd bij verschillende orkesten om uiteindelijk in Muiderberg terecht te komen!
Sinds 15 oktober 2019 ben ik de vaste dirigent van Muziekvereniging G.A. Heinze. Ik heb deze vereniging leren kennen als een warme vereniging waar muziek maken centraal staat. Met veel plezier duik ik samen met de leden in allerlei soorten muziek, met het doel om de stukken die we spelen te laten ontroeren, swingen en
tot leven te brengen!

==========

Op 16 oktober 2019 werden wij blij verrast met een gift van de Rabobank.
Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten die ook kunnen worden ingezet bij het Scholenproject.

==========