Welkom op de website van Muziekvereniging G.A. Heinze

(voor menu mobiel gebruik klik op logo)

Bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit:


Voorzitter

Vacature


  Renske Rooseboom
1ste secretaris

Ik ben begonnen met muziek maken toen ik een klein meisje van 7 jaar oud was. Mijn eerste instrument was de blokfluit, om alvast te leren hoe je goed moest blazen. Daarna mocht ik mijn volgende instrument kiezen om les in te nemen, en dat werd zonder twijfel de altsaxofoon. Toen ik 10 jaar was moest ik gaan kiezen tussen de knutselclub waar ik al bij zat of het jeugdorkest van G.A. Heinze, en toen heb ik voor het jeugdorkest gekozen. Hier heb ik enkele jaren met veel plezier gespeeld en heb ik veel ervaring op kunnen doen om uiteindelijk in het grote orkest te kunnen spelen. Ik speel nog steeds met heel veel plezier in het grote orkest op mijn altsaxofoon, en het muziek maken met zijn allen en mooie optredens verzorgen zijn de redenen dat ik nog steeds trots lid ben van deze vereniging. In mei 2019 ben ik tot het bestuur toegetreden als secretaris. Deze taak vervul ik samen met Anne van der Meyden.

 Ellen Linthorst
    2de secretaris

 Ik ben Ellen Linthorst en speel sopraansaxofoon. Al op jonge leeftijd liep ik als majorette mee bij Weesper Muziekvereniging Jubal in Weesp. Later ben ik een muziekinstrument gaan spelen, de Alt-Hoorn en heb op deze manier mijn man, Marcel Linthorst, leren kennen. Muziek loopt als een rode draad door onze leven en toen helaas de Weesper Muziekvereniging  Jubal in 2009 ophield te bestaan zijn we na een tussenjaar lid geworden van Muziekvereniging Heinze. Eerst nog onder leiding van Peter Rieken waar ik heel van heb geleerd en sinds een paar jaar onder leiding van Mark Beursgens waar ik ook nog steeds van leer. In de afgelopen ledenvergadering heb ik mij aangemeld om samen met Renske Rooseboom het secretariaat te doen. Hier gaat best veel tijd in zitten maar het geeft ook veel voldoening om dit te mogen doen. Ik hoop dat ik in goede gezondheid dit nog vele jaren mag doen en hoop ook dat de jeugd op wat voor manier dan ook gemotiveerd kan worden om muziek te maken zodat onze muziekvereniging nog een lange toekomst tegemoet gaat.

          


                                                         
                                                                      Marcel Linthorst

                                                                     Penningmeester

Sinds mijn 5 e-6 e jaar liep ik al achter de fanfare aan bij het inhalen van de avondvierdaagse. Ik vond het prachtig; daar wilde ik ook bij horen!
Vanaf het moment dat ik lid kon worden van een muziekvereniging heb ik dat dan ook gedaan. Op mijn 7 e ben ik in 1974 lid geworden van Weesper Muziekvereniging Jubal. Ik ben begonnen op de alt-hoorn. Hier heb ik ook mijn vrouw ontmoet; zij speelde ook alt-hoorn. Daarna heb ik jaren lang bugel gespeeld. In 2009 heeft de vereniging moeten besluiten zichzelf op te heffen vanwege de vergrijzing en het uitblijven van nieuwe leden. Als voorzitter a.i. vond ik dit een ingrijpende gebeurtenis.
Na een pauze van een klein jaar, ben ik, samen met mijn vrouw, lid geworden van G.A. Heinze. Nu spelen wij hier al weer enige jaren met heel veel plezier. Mijn vrouw op sopraan saxofoon en ikzelf op de trompet. Sinds 2011 ben ik penningmeester van de club.

Als bestuur proberen we de jeugd (weer) enthousiast te krijgen voor de “blaasmuziek”.


                                                                       Daniël Baarslag   
                                                  Algemeen bestuurslid – afdeling: Jeugd

Sinds 2006 ben ik lid van muziekvereniging G. A. Heinze. Aangezien mijn zus en vader al op de vereniging zaten, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Mijn idee was altijd al om Trombone te spelen, maar de lengte van mijn armen zaten niet mee en begon dus op de bariton. Af en toe pak ik de bariton er nog bij om er lekker op te spelen. Op mijn twaalfde verjaardag was het dan eindelijk zover: ik kreeg mijn eigen trombone. Sindsdien heb ik les gekregen van mijn vader en ben nu de enigste trombonist in het orkest.  Sinds 2017 zit ik in het bestuur, om mij hard te maken voor de jeugd. Ik wil graag laten zien aan kinderen, hoe leuk het is om samen muziek te maken.